Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Professionel

Unit-systemet

Unit-systemet er vidt udbredt i bettingmiljøet. I dag benytter nærmest alle de bettingsites, der tilbyder bettingtips, units i deres evalueringer. Men units er ikke bare for folk, der er ude efter “bettingtips”. At forstå dem er også en vigtig del af at få succes med sit spil – det er i din egen interesse, at du lærer systemet.

Betting Units

Hvad er et unit?

Units måler størrelsen af dit bet i et spil. Eftersom alle spillere, der spiller på et givent spil, vil have konti af forskellige størrelser, varierer et unit fra person til person. Unit-systemet vil sandsynligvis variere fra spiller til spiller, hvorfor det er vigtigt at holde øje med andre spilleres skalaer, hvis du vil bakke nogen op i et spil. Unit-systemet kan designes med forskellige niveauer, men den mest almindelige skala er 1-5 units, hvor 5 er det maksimale bet, som kun skal benyttes, hvis du finder noget af ekstrem god værdi i et spil.

Som eksempel kan et unit korrelere med 1% af din bettingkonto, men som seriøs spiller bør du aldrig spille mere end 5% af din konto på ét spil. Skalaen 1-5 er nem at bruge, men du kan også gøre brug af en skala på 1-10 units, hvor 1 unit for eksempel korrelerer til 0,5% af din konto, og 10 units svarer til 5%. Du skal finde den unit-skala, der passer dig bedst.

Et eksempel kunne være, at du har en konto på 500€. Du har besluttet, at 1 unit er 1% af din konto.

1 unit = 1% af 500€ = 5€

Din bettingkonto afgør dit units størrelse

I takt med at din konto vokser, vokser også dine køb per unit, da dine units repræsenterer procentdelen af din totale bettingkonto. Hvis din bettingkonto krymper, krymper dine totale køb per unit også. Lad os sige, at din konto vokser fra 1000€ til 1400€, altså en stigning på 40%. Denne stigning vil øge størrelsen af dit unit på 40%. Hvis et unit plejede at være 10€, er den nu 14€.

Nogle eksempler på, hvordan man kan bruge unit-systemet

Du har en konto med 1000€ og har besluttet dig for at benytte et 1-10 unit-system.

1 unit = 0,5% af din konto = 5€
2 units = 1% af din konto = 10€
3 units = 1,5% af din konto = 15€
4 units = 2% af din konto = 20€
5 units = 2,5% af din konto = 25€
6 units = 3% af din konto = 30€
7 units = 3,5% af din konto = 35€
8 units = 4% af din konto = 40€
9 units = 4,5% af din konto = 45€
10 units = 5% af din konto = 50€

Jo mere værdi du binder til en kamp, desto højere vil dine units blive. Hvis du for eksempel finder odds på 4,15, og du mener, at de er omkring 2,15, vil det være rimeligt at spille med 5 units. Finder du i stedet odds på 2,20, og du mener, at de er 2,20 værd, skal du spille med lavere units, fordi værdien af spillet ikke er så højt.

Hvorfor skal du bruge units?

Som tidligere nævnt kan units hjælpe dig med at afspejle dit eget spil ved at vise, hvor stor værdi du mener, det har. I stedet for at skrive at du spiller 100€, kan du skrive 4 units i stedet, hvis 1 unit er lig med 25€. Dette skyldes, at 100€ kan betyde forskelligt for hver spiller. For nogle kan 100€ være en kæmpemæssig sum, men det for andre spillere med store penge kan det betyde noget mindre.

At bruge unit-systemet til din betting kan være en god måde at kontrollere det på og sikre en mere stabil håndtering af din konto. Du kan læse mere om dette under “Håndtering af pengebeholdning”.

At bruge unit-systemet til din betting kan være en god måde at kontrollere det på og sikre en mere stabil håndtering af din konto. Du kan læse mere om dette under “Håndtering af pengebeholdning”.

Flat bet-systemet

At bruge flat bet-systemet betyder, at du spiller for den samme mængde penge i hvert spil, uanset hvor sikker du er på spillet. Dette er en meget anvendt strategi, som kan være en meget rentabel måde at slå bettingfirmaerne på. Et eksempel på flat betting kunne være: Du har en konto med 1000€ og har et flat bet på 10€, og selv hvis din konto vokser til 1400 eller krympede til 600€, ville dit flat bet stadig være 10€.

Flat betting kan være en kløgtig tilgang for folk, der har svært ved at vurdere deres bets, hvilket kan være ret svært. Flat bet’et er også væsentligt nemmere at anvende end unit-systemet, som kræver, at du beregner en procentdel af din konto hver gang, du spiller. Samtidig skal du være klar over, at der er risiko for, at din konto krymper hastigt, hvis du skulle være så uheldig at tabe mange spil i streg, i modsætning til hvis du spiller med et normalt unit-system, som anvender en procentdel af din konto, hver gang du spiller