Betfair Exchange » Sådan Fungerer Betfairs Spillebørs

Betfair Exchange

Sådan Fungerer Betfairs Spillebørs

Betfairs Spillebørs

Hvordan fungerer Betfairs spillebørs? Er det kompliceret og tidskrævende? Nej. Faktisk er det utrolig nemt at bruge Betfairs spillebørs, og her i artiklen får du en guide til hvordan du kan begynde at oddse og tjene penge på spillebørsen i dag.

Som en af de eneste betting sider i Danmark tilbyder Betfair deres kunder at oddse mod hinanden gennem en såkaldt spillebørs.

Hvad er en spillebørs helt lavpraktisk? Det er i sin grundlæggende form et marked, hvor spillere kan tilbyde forskellige odds, som andre spillere så kan vælge at købe/satse på.

Betfair fungerer i den henseende bare som en mellemmand. De holder øje med spillebørsen, men de tilbyder ikke odds på dette marked. Det er udelukkende for spillerne, som har mulighed for at tilbyde hinanden forskellige væddemål.

Hvis du bare er almindelig hobbyspiller, så er der gode chancer for at du aldrig har brugt spillebørsen, eller endda hørt om den. Det skyldes at det nok kan virke lidt afskrækkende for nybegyndere at sætte sig ind i, men faktisk er det slet ikke så svært. Spillebørsen er meget populær hos mere professionelle spillere, af den simple grund at man ofte får langt bedre odds her.

Grunden til at du får bedre odds på spillebørsen, er fordi at spillerne selv fastsætter de odds som de vil udbyde til andre spillere. Så hvor et bettingfirma som Betfair måske ville have fastsat et langt mere konservativt odds, for at give sig selv større sikkerhed for at tjene penge, så får du typisk lidt bedre odds af andre spillere.

Derfor kan du altså få nogle af de bedste odds på markedet ved at benytte Betfairs spillebørs.

Hvordan bruger man spillebørsen?

Hvis man er ny på spillebørsen kan det godt virke lidt uoverskueligt til at starte med. Heldigvis er det slet ikke så kompliceret som det ser ud. Som udgangspunkt har du 3 forskellige muligheder på spillebørsen. Du kan sælge odds, købe odds eller tilbyde dit eget væddemål.

Du kan købe odds hvis du tror at dit hold vinder en given kamp. Det gør du ved at trykke på den blå knap, ud for den kamp du gerne vil spille på. Det foregår altså fuldstændig på samme måde som ved et almindeligt væddemål på enhver anden betting side. Den største forskel er, at du får bedre odds på spillebørsen.

Du kan også sælge odds hvis du tror at holdet taber kampen. Det gør du ved at trykke på den røde knap, ud for den kamp du gerne vil spille på. I dette eksempel er det altså dig der agerer som betting side, og din potentielle gevinst stiger, jo flere spillere som støtter op om holdet.

Hvis du derimod ikke er tilfreds med de odds som er i udbud, kan du som tredje mulighed også oprette dine egne odds, og lade andre spillere oddse imod dig. For eksempel kan du tilbyde et væddemål til odds 1/1 på at Silkeborg ikke kan slå Aalborg, til en indsats på 500 kroner. Derefter må du så bare vente og se om andre spillere er interesserede i at spille på det væddemål.

Priser og afgifter på Betfairs spillebørs

Fordi Betfair ikke har nogen indflydelse på de odds som bliver udbudt på spillebørsen, så tjener de altså ingen penge på hvordan kampene udspiller sig. De opkræver dog en afgift på 5% for at agere som mellemmand. Denne afgift kan dog reduceres hvis du spiller mange kampe på Betfairs spillebørs. Det kan du læse mere om på Betfairs hjemmeside.

Afgiften på 5% gælder dog kun de personer som vinder væddemålet. Hvis du taber din indsats på spillebørsen, betaler du intet til Betfair.

Cash Out i Betfairs spillebørs

På Betfairs spillebørs kan du også benytte dig af den populære cash out-funktion. Faktisk var det Betfair som opfandt og introducerede cash out-funktionen som det første bettingfirma. Denne funktion giver dig mulighed for at ophæve dit væddemål til enhver tid, for at hive din gevinst hjem, eller begrænse dit tab.

Du kan til enhver tid gå ind og se hvor meget din cash out-gevinst er værd, og derfra beslutte dig for om det kan betale sig at benytte funktionen. Hvis du ønsker at benytte cash out-funktionen, kan du til enhver tid trykke på den gule cash out knap, og derefter justere hvor meget du ønsker at få udbetalt.

Et eksempel på Cash Out i Betfairs spillebørs

Hvis du f.eks. har et væddemål af 500 kroner på at Aarhus slår Sønderjyske til odds 1/1, og Aarhus hurtigt kommer foran med 2-0, så kan du faktisk sælge fire/femtedele af dit odds, og få 400 kroner udbetalt i profit. Hvis Aarhus så alligevel går hen og taber, så har du alligevel vundet penge!

Fordele ved Betfairs spillebørs

Der er mange fordele ved at bruge Betfairs spillebørs i stedet for at spille mod et etableret bettingfirma. Som før nævnt får du langt højere odds end hos de almindelige betting sider, fordi du oddser mod andre spillere.

Det betyder derfor også at Betfair ikke har nogen risiko for at tabe penge på dine væddemål. De tjener bare en mindre afgift på at være mellemmand. Derfor finder du altid markedets bedste odds på Betfairs spillebørs.

Og hvis du stadig ikke er tilfreds med de odds som er i udbud, kan du jo bare oprette dine egne væddemål, og så kan du få lige præcis de odds du leder efter, så længe andre spillere også har interesse i dem.

Desuden er der ingen begrænsninger på de væddemål du kan placere i Betfairs spillebørs. Du kan spille for så stort eller småt beløb du har lyst til.

Ulemper ved Betfairs spillebørs

Som med alle andre former for spil og betting er der selvfølgelig også ulemper som du bør være opmærksom på. En af de største ulemper er nok den afgift som Betfair opkræver når man vinder i spillebørsen. Heldigvis opkræves afgiften kun fra vinderne, og ikke fra dem som taber på deres væddemål.

Hvis du er en af de spillere som foretrækker at spille på eksempelvis de lavere engelske fodboldrækker, så kan det også godt være svært at finde andre spillere af og til. Som regel er der dog masser af aktivitet på Superligaen, og selvfølgelig på Premier League og andre store Europæiske ligaer.

Kan man bruge Betfairs spillebørs på mobilen?

Ja det kan man godt. Betfairs hjemmeside er mobiltilpasset, hvilket gør at spillebørsen fungerer rigtig fint på din mobil eller tablet. For den bedste oplevelse anbefales det dog at du henter Betfairs mobil-app. App’en kan fås til både Android-enheder og Apple produkter.