Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Begynder

Betting exchange

Denne type betting er anderledes end traditionelle former, da du spiller mod andre spillere og ikke bettingfirmaerne. Denne type betting har længe levet i skyggen af de traditionelle former, men er langsomt ved at etablere sig i den digitale bettingverden. ​​I dag er Betfair den største spiller inden for betting exchange med det største udvalg af muligheder og rimelige provisionspiser. Men betting exchange eksisterer også på sites såsom Betdaq, Matchbook og Smarkets.

Betting Exchange

Hvad er betting exchange?

Betting exchange er et format, der har bragt bettingmarkedet til nye niveauer; det har tvunget de store bettingfirmaer til at revurdere deres tilgang til bettingmarkedet. Det er på grund af betting exchanges, at mange bettingfirmaer er begyndt at tilbyde live odds og udbetalingsfeaturen, der gør det muligt for dig at lukke dit bet.

Betting exchange betyder, at du spiller mod andre spillere og ikke mod bettingfirmaet.

Betting exchange betyder, at du spiller mod andre spillere og ikke mod bettingfirmaet. Du kan sætte dine egne odds og lade andre spillere spille med dine odds og satse med odds, andre spillere har sat. Betting exchange-markederne, der tilbyder betting exchanges, lader være med at sætte deres egne odds til forskel fra den traditionelle bettingmodel. For firmaerne, der tilbyder betting exchange, betyder udfaldet af kampen ikke noget, da spillerne ikke spiller mod deres odds. Den eneste rolle, betting exchange-firmaerne behøver at spille, er at agere mellemmand og holde på pengene, indtil et bet er afgjort.

Ved at agere mellemmand tager exhange-firmaerne en mindre afgift, som kan variere i størrelse, men stadig giver dem en indtjening. Denne afgift hedder en provision. Størrelsen på denne provision varierer fra firma til firma og afhænger af, hvor mange penge, der bliver spillet for. Provisionsraten er normal omkring 1-5% af gevinsten. Hvor meget et firma opkræver i provision er noget, du altid skal tjekke, før du placerer et bet. Du betaler ikke provision, hvis du taber – kun af dine gevinster.

Hvordan fungerer betting exchange?

Betting exchange fungerer ved at lade dig – som spiller – bakke et bet op eller placere et bet, hvilket betyder, at du kan handle som bookmakeren eller spilleren.

At bakke et udfald op

At bakke et udfald op betyder, at du tror på, at dette bet vil vinde. Du spiller med odds sat af en anden spiller samt for et beløb, som udbyderen af disse odds har fastsat. Du handler som spilleren og køber oddsene fra udbyderen, der handler som bookmakeren.

Et eksempel på at bakke et udfald op:

Du tror på, at Real Madrid vil vinde Champions League og leder derfor efter bedre odds, end de traditionelle bettingfirmaer udbyder – omkring 6.00 x dine penge. Ved en betting exchange finder du en person, der tilbyder et odds på 10.00 x dine penge på, at Real Madrid vinder Champions League med et bet på 100€. For at bakke disse odds op spiller du mod bookmakeren, der udbyder disse odds. Hvis Real Madrid vinder Champions League, vinder du dit bet og får omkring 1000€. Du får de 100€, du oprindeligt investerede tilbage plus 900€ fra den spiller, der handlede som bookmakeren og tabte sit bet. Som tidligere nævnt tager bettingfirmaet provision af gevinsten for deres rolle som mellemmand. Dette kan bl.a. være 2% af din gevinst, hvilket i dette tilfælde betyder, at du får 980€. Vinder Real Madrid ikke turneringen, mister du din investering til den person, der handlede som bookmaker.

At placere et bet

For at placere et bet skal du tro på, at det vinder. Du sætter oddsene og det påkrævede beløb for en kamp, som du så lader de andre spillere satse på. Hvis ingen spiller på de odds, du har sat, bliver bettet annulleret, og du får dine penge tilbage. Det vil sige, at du handler som bookmaker og sælger odds til spillere, der er villige til at bakke dine odds og det påkrævede beløb op.

Et eksempel på at placere et bet:

Du tror, at Chelsea ikke vinder Premier League næste sæson. I stedet for at spille på, at et andet hold vinder, placerer du i stedet et bet på, at Chelsea vinder ligaen. Du tilbyder odds 5.00 på, at Chelsea vinder turneringen på en betting exchange med en investering på 50€. Hvis ingen er villige til at spille på de odds, du har udbudt, bliver dette bet annulleret, og du får dine penge tilbage. Du kan endda også trække dit placerede bet tilbage, hvis ingen køber dine odds. Men hvis en spiller køber dine odds for 50€, vil I blive matchet, og bettingfirmaet holder deres bet, indtil det er afgjort. Hvis Chelsea ikke vinder ligaen, vinder du køberens bet på 50€, og dit bet sidder. Betting exchange-firmaet vil også tage provision af dit bet, fordi det har ageret mellemmand, så vær klar på, hvad de kræver af dig.

Fordele ved betting exchange

Der er flere fordele ved betting i exchange-formatet. For det første kan du finde væsentligt bedre odds i en betting exchange sammenlignet med traditionelle bettingformater. Du kan handle som bookmaker i stedet for selv at satse på udfald, og du behøver ikke at føle dig begrænset, hvilket ofte sker for succesfulde spillere, der gør brug af normale bettingfirmaer.

  • Muligheden for at få bedre odds, end hvad de normale bettingfirmaer tilbyder.
  • Muligheden for at være bookmakeren ved at placere et bet.
  • Ingen risiko for at blive begrænset – faktisk tværtimod, du bliver belønnet for at spille for højere summer med lavere afgifter med en betting exchange.

Ulemper med betting exchange

Selvom fordelene er flere end ulemperne ved betting exchange, betyder det ikke, at der ikke er nogen. Der er ulemper, du skal være opmærksom på, hvis du tænker på at bruge betting exchange. Som tidligere nævnt tager betting exchange-firmaerne provision som en afgift for at have ageret mellemmand ved din opbakning til eller placering af et bet. Provisionen varierer i størrelse, men det betyder, at du skal have en profitmargin, som er højere end den påkrævede afgift for at kunne have succes med at være spiller/bookmaker i længden. Derudover kan det være svært at matche dit placerede bet eller opbakning på mindre markeder. Er du aktiv på markeder såsom Premier League, vil du ikke få nogen problemer med den slags. Men placerer du odds i en lavere division, kan det være sværere at finde spillere, som vil købe dine odds med store krav.

Det samme gælder, hvis du vil satse i et mindre marked. Det kan være svært at finde en person, som vil placere dit bet med realistiske odds og krav. Men som betting exchange-formen vokser, vokser også udvalget.

  • Provisionsafgift fra bettingfirmaerne
  • Sværere at matche bets i mindre markeder

Sådan tjener du penge med betting exchange

Der er mange forskellige teorier og strategier for, hvordan du får succes med betting exchange. Desværre er det ikke så nemt i virkeligheden, da det kræver en enorm viden om sport og mest af alt om, hvordan markedet fungerer, for at få succes. Men der er et par småtricks, du skal kende i starten for at få en fordel på markedet.

Et eksempel på en betting exchange-strategi:

Du har planer om at bakke op, at Chelsea vinder Premier League i næste sæson, men du ved, at klubben går en virkelig hård kampkalender i møde. I stedet for at spille på, at Chelsea vinder ligaen eksempelvis med 5.00 på betting exchange, placerer du et bet på, at Chelsea vinder ligaen til 5.00. Så selvom du tror, at Chelsea vinder ligaen, placerer du dit bet før sæsonen på 5.00, fordi du ved, at holdet går en hård kampplan i møde. Efter syv omgange er Chelsea nummer syv i ligaen (som et eksempel). Men lad os sige, at spilleplanen nu er meget nemmere. I den situation bør Chelseas odds for at vinde være højere, og det er tid til at reagere og bakke bettet op. Nu har du placeret et bet på, at Chelsea vinder ligaen til 5.00 såvel som et bet på, at Chelsea vinder ligaen til 10.00. Begge bets er med en investering på 100€. Hvis Chelsea vinder ligaen, vil dit placerede bet betyde et tab, og du skal betale vedkommende, der købte oddsene, 400€. Samtidig vinder du 900€, fordi du bakkede bettet op ved 10.00, og din bundlinje er sort med i alt 500€, eksklusive provisionsafgifterne.

Skulle Chelsea ikke vinde ligaen, vinder du dit placerede bet på 100€ af vedkommende, der købte dine odds. På samme tid mister du 100€ på det bet, du bakkede op ved 10.00 og ender med en samlet sum på nul.

Dette er selvfølgelig blot et eksempel. Det kan sagtens være, at Chelsea ligger i toppen af ligaen efter syv omgange, selv med en hård spilleplan. Så er der en stor risiko for, at dit placerede bet bliver et tab, og du vil have en bedre chance ved at bakke bettet med gode odds op. Men du skal overveje det, hvis du er sikker på noget, og der er værdi og en mulighed for at bakke oddsene op uden at risikere at tabe penge, da du allerede har placeret et bet.