Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Begynder

Håndtering af pengebeholdning

Hvad er håndtering af pengebeholdning? Der er to ting, som enhver professionel spiller skal kunne håndtere inden for bettingverden for at få succes. Den første er evnen til at finde gode odds på bettingmarkedet. Den anden er at håndtere bettingkontoen korrekt og kende til risici vs. gevinst. Sidstnævnte involverer håndtering af pengebeholdning eller penge. Kort sagt – håndtering af din konto.

Bankroll Management

Det er underordnet, hvor god du er til at beregne værdien af et spil eller finde fejlbedømte odds udbudt af bettingfirmaerne, hvis du ikke evner at evaluere størrelsen af den kapital, du satser per spil. Der er mange spillere, der er sportseksperter og kan finde værdifulde odds, men de snubler ved ikke at være i stand til at håndtere deres konto med en risiko-minimerende strategi.

Et eksempel på håndtering af pengebeholdning:

Et eksempel på håndtering af pengebeholdning kan være, at du aldrig satser mere end 2% af din samlede bettingkonto. Hvis din konto vokser, vokser dine bets. Hvis din konto krymper, krymper dine bets ligeledes. Du satser dog aldrig mere end 2% af din konto, uanset hvad.

Hvorfor er håndtering af pengebeholdning vigtigt?

Hvor meget skal du investere i et bet i relation til størrelsen af din konto? Hvilken værdi skal du forbinde til hvilke odds og på hvilket bet? Og hvor stor en risiko er du villig til at løbe for at vinde?

Disse spørgsmål er altafgørende, hvis du skal have succes med håndteringen af din pengebeholdning. Det handler om at beskytte din bettingkonto. Vi vil gerne tydeliggøre, hvor vigtigt det er at være i stand til at håndtere din pengebeholdning, og vi giver dig derfor her fire klare fordele ved at håndtere din pengebeholdning på optimal vis.

  1. Det sikrer, at du ikke begynder at jagte penge, du har tabt ved eksempelvis at satse mere, end du har råd til at tabe.
  2. Det sikrer, at du ikke bliver grådig, når det går godt, og begynder at lave større bets, der ikke matcher din konto.
  3. Det gør det muligt for dig at klare længere perioder med tab, uden at du mister hele din konto.
  4. Det gør det mere sandsynligt, at du vil træffe afmålte beslutninger, når du laver dine bets.

Variation inden for betting

Vigtigheden af variation inden for betting er enorm. Blot fordi du altid kan finde værdi i et bet, og ligegyldigt om du håndterer din konto korrekt eller ej, betyder det ikke, at du vil generere profit hver uge eller måned. Hvis det lykkes dig at vinde et par bets, skal du stadig tænke langsigtet.

Du kan bruge timer på at analysere kampe og finde odds, der har stor værdi, men i sidste ende er det resultatet af spillet, der afgør, om du går derfra med gevinst eller et tab.

Hvis du vinder, finder værdi i dine bets og håndterer din konto korrekt, er der ingen problemer i længden. Men lidt mere kortsigtet kan variation påvirke dig psykisk. Du kan have analyseret et bet perfekt og fundet stor værdi i det – du slår lukkeoddsene med en stor margin, men du taber stadig dit bet på grund af variationerne inden for sportsbetting.

Et eksempel på variation:

Du har placeret et bet på Arsenal, som spiller hjemme mod Stoke. Efter at have analyseret kampen vurderer du, at Arsenals chance for at vinde er 60%, hvilket er lig med 1.66 i odds. Du finder odds til 2.00, som er en god værdi. Du placerer et stort bet på kampen ved 2.00. Som kampen nærmer sig, begynder oddsene at dykke, og ved kick-off er oddsene nede på 1.50 for, at Arsenal vinder, så du har en 0.50 fordel. Men Arsenal taber kampen 0-1.

Dette er et eksempel på, hvor hård variationen inden for betting kan være, men hvis du i længden altid placerer denne type bets og slår markedet, vil du vinde på lang sigt. Men husk, det kan være, at du taber 25 bets i træk, selvom dine bets var ”vindere”.

At håndtere de perioder, hvor du taber

Enhver, der spiller på sport, vil før eller siden have en periode med tab. Det vil ske for dem, der spiller som hobby, men også for professionelle spillere. Perioder med tab kan strække sig over et par dage til flere måneder. Det, der adskiller en professionel spiller fra en hyggespiller, er, hvordan de håndterer deres ”form”. Du kan opleve perioder, hvor alt, hvad du rører ved, resulterer i et tab, og det er ikke altid lige let at håndtere den slags perioder.

Det, der adskiller en professionel spiller fra en hyggespiller, er, hvordan de håndterer deres ”form”.

Den typiske fejl, du kan begå, når du er inde i en sådan periode, er at begynde at hæve indsatsen. Du afviger fra din disciplin og prøver at vinde dine tabte penge tilbage med højere investeringer, hvilket fører til, at du satser for beløb, du ikke har råd til.

For professionelle spillere er dette en periode, der viser, hvor vigtigt det er at opretholde disciplinen i din håndtering af din pengebeholdning. Det kan også være et tegn på, at du skal analysere dine bettingteknikker og -strategier for at afsløre eventuelle svagheder.

Et eksempel på, hvordan du ikke skal håndtere en periode med tab:

Du har en bettingkonto på 1000€ og satser normalt 10€ per spil. Du taber 10 spil i streg, og din bettingkonto krymper til 900€. Du bliver frustreret og vil tjene dine 100€ tilbage, hvorfor du øger din indsats til 100€ på dit næste bet. Det bet taber du imidlertid også, og din bettingkonto er nu nede på 800€. Nu kan du kun tænke på de 200€, du har tabt. Du satser derfor alle 800€ på, at Barcelona vinder til odds 1.25. Et “sikkert” bet tænker du, og med en gevinst kommer din konto tilbage til 1000€. Barcelona spiller uafgjort, og du har tabt alle pengene på din konto.

Et eksempel på, hvordan du skal håndtere en periode med tab:

Vi bruger det samme scenarie; du har en konto med 1000€, og du satser normalt 10€. Du taber 10 gange i streg, og din konto er nede på 900€. I stedet for at øge størrelsen af dine bets og afvige fra din strategi tager du en uges pause fra betting. Du bruger pausen på at analysere din strategi og tjekker, om du kan finde dine styrker og svagheder i forhold til betting ved at gennemgå din historik og statistik. Efter en uges pause har du analyseret det hele og er kommet frem til, at du skal holde op med at spille på Premier League, eftersom det er her, at størstedelen af dine tabte bets ligger. Du nedjusterer det beløb, du satser, til 9€ per spil i korrelation med, hvor stor din konto er. Støt og roligt begynder du at vinde igen, og efter 30 bets er du oppe på omkring 1050€, og du har vendt din periode med tab til en periode med gevinst.

At håndtere de perioder, hvor du vinder

Heldigvis vil du også opleve perioder, hvor du vinder dine bets. Disse perioder er, hvad alle stræber efter at opnå, men husk, at de hurtigt kan forvandle sig til det modsatte, hvis du ikke håndterer din konto med disciplin.

Det er ikke usædvanligt, at du som spiller begynder at hæve dine indsatser for meget, når det går godt. Dette kan skyldes en større selvtillid, men det handler også om grådighed og følelsen af at ville have mere, mere og mere. Tingene kan hurtigt vende, og du kan have tabt alle dine gevinster på kort tid ved at hæve dine indsatser til overdrevne summer. Men som tidligere nævnt er det ikke et problem, hvis du håndterer din pengebeholdning korrekt.

det handler om at bevare kontrollen og følge en langsigtet strategi uden undtagelser, selv når det går godt.

Det er dog vigtigt at påpege, at du selvfølgelig kan øge dine indsatser i relation til, hvor meget din konto vokser. Men det handler om at bevare kontrollen og følge en langsigtet strategi uden undtagelser, selv når det går godt.

Et eksempel på, hvordan du ikke skal håndtere en periode med gevinst:

Du har en bettingkonto på 1000€, og standardsummen per bet er 10€. Efter at have vundet 10 gange i streg har du nu 1100€ på din konto. Du er fuld af selvtillid, men du synes, at din konto vokser for langsomt. Så ved det ellevte bet investerer du 100€, fordi du er sikker på, at du vil vinde. Du taber dette bet og mister alle de penge, du har vundet – ved ét enkelt tab.

Et eksempel på, hvordan du skal håndtere en periode med gevinst:

Det er den samme situation. Du har en bettingkonto på 1000€, og standard bettingsummen er 10€ per bet. Efter at have vundet 10 gange i streg har du nu 1100€ på din konto. Du er tilfreds, men er ikke parat til at øge din indsats. Dette skyldes, at du ikke mener, at din konto er vokset nok til at hæve dit bet per spil i relation til din strategi. Du taber dit ellevte bet, men fortsætter med at arbejde i samme tempo med samme betstørrelse, og din konto vokser roligt og sikkert.

Strategier

Der er mange forskellige strategier og teorier inden for håndtering af pengebeholdning, som hævder at være det vindende koncept. Mange af dem er hentet direkte fra finansmarkedet eller casinomarkedet; nogle er mere rentable end andre, men der kan være delte meninger om dette. Martingale-systemet, Fibonaccisystemet, Kelly-kriteret og unit-systemet er velkendte strategier, som benyttes flittigt inden for gambling. Når du anvender nogle af disse strategier, er det vigtigt, at du har fundet den, der passer til netop dig. Forskellige strategier passer til forskellige spillere, alt afhængigt af hvilken sport du spiller på, og hvor stor en risiko du er villig til at løbe som spiller. Du behøver ikke at følge et bestemt antal strategier, men blot en strategi, der passer dig og måden, hvorpå du gerne vil spille.

Revision

Et vigtigt aspekt inden for håndtering af din pengebeholdning er revisionen. Det lader dig følge med i, hvordan du håndterer din konto i længden. Det gør det også muligt for dig at se, hvilke typer spil du vinder, og hvilke typer spil du har det svært med. Måske er over/under markedet det vindende koncept for netop dig. Det er godt at vide den slags, når du gennemgår alle dine bets, så du på den måde kan analysere og udvikle din betting.

Hvordan du vil evaluere din betting, er mindre vigtig. Der er en række programmer på nettet, som giver dig et meget tydeligt billede af, hvordan du skal gøre netop dette. Men du kan gøre det lige så godt i Excel eller med blyant og papir. Det vigtige er, at du gør det muligt at følge og udvikle din betting.

Et eksempel på, hvordan du kan evaluere din betting:

Vælg en bestemt dag i ugen eller måneden, alt afhængigt af hvor meget du har brug for at evaluere. Som seriøs spiller bør du lave revision på alle de bets, du har placeret i en bestemt periode for at kunne analysere din bettingstatistik. Hvis du mener, at det vil tage for lang tid, kan det være nok blot at få styr på, hvordan din bettingkonto har udviklet sig over en given periode. Det gør du for at kunne kontrollere din strategi og sikre, at du er rentabel, mens du tjekker, om bundlinjen er rød eller sort i en given periode.