Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Begynder

ROI – Return on investment

Udtrykket return on investment er hentet fra finansverden og referer til den mængde omsætning, du kan forvente dig af din oprindelige investering. Udtrykket bliver nu til dags hyppigt benyttet i bettingverden som en måde, hvorpå du opsætter et referencepunkt eller som en evaluering af dine betting-skills.

Roi

ROI – Return on investment

Begrebet er nok den bedste måde at måle, hvor god du er til betting. Det er i hvert fald bedre end at tælle, hvor mange penge og units du har tjent, eller ved at tælle hvor mange succesfulde bets, en person har lavet. Årsagen er, at forskellige spillere kan investere meget forskellige beløb. En spiller, der investerer 10€ på et bet, kan være en meget bedre spiller end en, der investerer 500€ i et spil, selvom sidstnævnte måske vil have tjent flere penge i det forløbne år. Det handler om, hvor meget omsætning du får for hver euro, du spiller for.

Hvad betyder ROI?

ROI viser, hvor mange penge du vinder eller taber af din totale investering. Hvis du har lagt 10€ per bet på 500 spil, og du er oppe med 300€, har du en ROI på 106%. Det vil sige, at for hver 10€ du investerer, får du 10,6€ tilbage; det svarer til en gennemsnitlig profit på 60 cent per bet på 10€.

ROI kan måles i forskellige formater, alt afhængigt af konteksten. I Skandinavien vil du for eksempel skrive ROI 106%. Men der er forskellige måder, såsom decimalformen, hvor du konverterer 106% til 0,06. På det internationale marked vil du normalt bare vise profitprocentdelen, hvilket i dette eksempel ville være 6%. Det er vigtigt at tjekke, hvilken form der benyttes, og hvad det indebærer.

Eksempler på ROI

 • Eksempel 1
  Total omsætning: 500
  Samlet antal spil: 150
  Total netto profit/tab: + 1000€
  ROI = 120%
 • Eksempel 2
  Total omsætning: 75,000£/€
  Samlet antal spil: 1250
  Total netto profit/tab: + 15000€
  ROI = 102%
 • Eksempel 3
  Total omsætning: 25.000€
  Samlet antal spil: 2150
  Total netto profit/tab: -1000€
  ROI = 96%

Hvordan beregner du din ROI?

Det er nemt at udregne din ROI, og der er flere måder, du kan gøre det på. Den mest simple måde er at dividere dine nettogevinster med din omsætning. Se nedenfor!

200€ (nettoprofit) 10.000€ (omsætning) = 0,02 = ROI 102%

200€ (nettotab) 10.000€ (omsætning) = - 0,02 = ROI 98%

Hvad er god, og hvad er dårlig ROI?

En ROI over 100% er god og betyder, at bundlinjen er sort. Alt under 100% betyder, at den er rød. Du kan forvente forskellige former for ROI på de forskellige markeder. En person, der spiller på små markeder med lav begrænsning, vil have en væsentlig højere ROI sammenlignet med en person, der spiller på større markeder med højere begrænsning, såsom Premier League.

Hvis det lykkes dig at have en ROI over 100% over en længere tidsperiode og kun på de store markeder, skal du være svært godt tilfreds med dig selv; i sidste ende er det meget få, der kan lave profit inden for sportsbetting i længden.

Som tidligere nævnt er antallet af spillede bets afgørende for at vurdere en spillers ROI. En spiller med en ROI på 102% efter 2000 bets kan siges at være mere succesfuld end en person, der har en ROI på 102% efter 200 bets. Umiddelbart er det muligt for enhver at have succes med betting, men det er de færreste, der kan opretholde det i længden. Derfor er mængden af bets så vigtig en faktor.