Annonce med reklamelinks | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+

Øvede

Sådan laver du din egen bettingmodel

Løft din betting til det næste niveau ved at bygge din egen bettingmodel. En bettingmodel er bygget op i flere stadier, og der er en del faktorer, du skal være opmærksom på, før du kan skabe din egen bettingmodel. Først og fremmest kræver det, at du investerer tid i projektet, idet det kræver mange timers arbejde at skabe din egen bettingmodel.

Betting Model

Der er mange forskellige varianter af bettingmodeller, alt afhængigt af hvad du sigter efter, og hvad dit endemål er. Nogle af dem er mere rentable, mens andre er mindre rentable. Der er ikke meget, der hjælper dig til at opbygge en succesfuld bettingmodel, og denne guide er heller ikke nogen garanti. Men hvis du følger denne guide, vil du få et klart billede af, hvad en bettingmodel indebærer. Samtidig vil den lære dig de fundamentale skridt i at skabe en bettingmodel, hvilket vil give dig en fordel på oddsmarkedet.

Hvad er en bettingmodel?

En bettingmodel er et system baseret på upartiske og statistisk fokuserede referencepunkter, der hjælper dig med at finde værdi i kampe, som andre måske ikke er opmærksomme på. Derudover lader den dig gennemleve dine følelser, mens du better. Noget, der ofte er et problem i forhold til betting

Ved at opbygge en profitabel bettingmodel får du de optimale forudsætninger for at vurdere sandsynligheden for forskellige udfald. En perfekt bettingmodel kan bedre vurdere sandsynligheden for et udfald bedre end både bettingfirmaernes analyser og markedets adfærd. Men for at opbygge en perfekt bettingmodel har du brug for en masse statistisk data, viden og, som tidligere nævnt, tid. Bookmakere har mange ansatte, der dagligt arbejder med bettingmodeller på baggrund af deres store databaser. Det betyder, at selvom du vil være i stand til at skabe en bettingmodel med det formål at slå bettingfirmaernes modeller, skal du være indstillet på at investere en masse tid. Men hvis det lykkes dig at skabe den perfekte bettingmodel, vil det være umagen værd.

Seks skridt til at opbygge en bettingmodel

 1. Definér markedet for din bettingmodel
 2. Udspecificér din statistik
 3. Indsaml din statistik
 4. Forventninger til bettingmodellen
 5. Opbyg bettingmodellen
 6. Test og analysér din bettingmodel

1. Definér markedet for din bettingmodel

Dette er det første skridt i at skabe din bettingmodel. For at opbygge en bettingmodel skal du begynde med at beslutte dig for, hvilket marked din bettingmodel er fokuseret på. Dette kan eksempelvis være, at du gerne vil opbygge en bettingmodel, som kan hjælpe dig med at forudsige sandsynligheden af over og under markedet for det totale antal mål i den spanske liga. Den vigtigste ting på dette stadie er at beslutte, hvad dit mål er for bettingmodellen, og hvad du specifikt vil specialisere dig i. En alt for bred model kræver mere arbejde, hvilket vil føre til færre chancer for at vinde. At specialisere din bettingmodel så meget som muligt gør det lettere at skabe en korrekt og nøjagtig bettingmodel.

 • Tips! En anbefaling er, at du fokuserer din bettingmodel på en bestemt liga for at gøre tingene så nemme, som muligt. Jo bredere en bettingmodel du skaber, desto mere kompleks bliver den. Et andet tip er at fokusere på et stort marked. Du vil måske synes, at det lyder sværere at skulle konkurrere på det største marked, og det er ganske rigtigt; men hvis det lykkes dig at opbygge en succesfuld bettingmodel, vil de lave begrænsninger og bettingrestriktioner fra bettingfirmaerne hurtigt blive et problem, hvis du spiller på de mindre markeder.

Eksempler på markeder, der er egnet til bettingmodeller

 • 1X2
 • antal mål, over/under
 • Nøjagtige slutresultat
 • Hjørnespark

2. Udspecificér din statistik

Andet skridt er, at du vælger den statistik, du vil basere din model på. En vigtig ting at overveje her er, hvor langt tilbage i tiden din statistik skal gå. Det vil højst sandsynligt betyde mere, hvordan dine sidste par spil gik, når du analyserer statistikken sammenlignet med den foregående sæson. Du skal beslutte, om du vil basere det på statistik fra holdkampe eller kun ligakampe. Med det in mente skal du tænke over, hvordan statistikken bliver påvirket, hvis dit hold mister vigtige spillere.

Der er mange aspekter at overveje, når du beslutter, hvilken statistik modellen skal baseres på. Det er svært at sige, hvad der er rigtigt og forkert. Det vigtigste er at opstille klare retningslinjer, som kan give dig en præcis og velfungerende bettingmodel.

3. Indsaml statistik

Tredje skridt er, når du begynder at indsamle alle former for statistik og data fra din bettingmodel. Bettingmodellen er bygget op med statistik, og derfor er dette skridt afgørende. Det er bedre at indsamle for meget statistik end for lidt, da du kan nedtone mængden af statistik på et senere tidspunkt. At indsamle statistik tager tid, men det er nok den vigtigste byggesten til at skabe en succesfuld bettingmodel.

Du kan beslutte at lave din egen statistik over kampe, men vær forberedt på, at det kan være en fyldig opgave. Heldigvis kan du finde nærmest enhver statistik, du kan komme i tanke om, for alle former for sport og kampe på internettet. Nogle hjemmesider giver gratis statistik, du må bruge, mens andre kræver betaling for mere detaljeret statistik. Afhængig af hvor avanceret bettingmodellen skal være, kan du skræddersy din søgen efter statistik baseret på bettingmodellen.

4. Forventninger til brugen af bettingmodellen

Når du har indsamlet den nødvendige statistik, er det vigtigt at opstille klare regler for din bettingmodel. Der er faktorer, der kan gøre din model meningsløs ved visse kampe, så det er vigtigt at være klar over, hvornår modellen er anvendelig, og hvornår den ikke er det. Der kan være faktorer, der er svære at få ind i modellen, da du ikke kan få nogen klar statistik over dem.

Dette kan eksempelvis være en bettingmodel, der viser, at der er værdi i at satse på 2,5 mål i kampen mellem Barcelona og Atletico Madrid til odds 2.00. Men de høje odds kan afhænge af faktorer, der ikke eksisterer i din bettingmodel. Dette kan bl.a. skyldes, at Barcelona mangler deres bedste spiller i denne kamp. De data, du har givet, som beregner Barcelonas chancer for at score, baserer sig på antagelsen, at de starter med de elleve bedste spillere.

Eksempler på forskellige forventninger, du skal evaluere for din bettingmodel

 • Fravær af nøglespillere
 • Vejrforhold
 • Intensive/hårde matchforhold, der kan trætte spillerne
 • En ny manager på et af holdene

5. Opbyg din bettingmodel

Når du har skabt din bettingmodel omkring de tidligere punkter, er det tid til at opbygge den. For at opbygge din bettingmodel skal du have erfaring med følgende programmer:

 • Excel
 • Maple
 • MathCloud
 • MATLAB
 • Freemat

Vores tip er, at du begynder med det simpleste program, Excel. Du behøver ikke være IT-ekspert for at opbygge en model, men jo mere erfaring du har med at håndtere data, desto lettere og hurtigere vil det være. Hvis du har basale matematik-kompetencer og vigtigst af alt en forståelse for sandsynlighedsregning, vil du også have en fordel, når det kommer til at opbygge din bettingmodel.

6. Test og analysér

Det sidste skridt i at færdiggøre din bettingmodel er at teste og analysere den. Først kan du teste din bettingmodel mod odds fra kampe, der allerede er blevet spillet. Efter at du har evalueret og analyseret modellen mod tidligere resultater, kan du begynde at teste den i virkeligheden. Men gå stadig til opgaven med forsigtighed. Prøv at finde eventuelle svagheder i modellen, der skal justeres, og tænk over, hvor lang tid du har brug for til at teste og evaluere variationerne i din model.

Din bettingmodel bliver aldrig 100% komplet, og den vil altid have brug for mindre justeringer og en fintuning, for at du kan følge med og skabe en fordel, når du spiller mod markedets odds.

Held og lykke!